Multibol Ellwoods 5-bollen-boven-elkaar-stardust overons_bolplateaustardust

Voor foto's verwijzen wij u graag naar de fotoalbum van deze site. Daar kunt u een goede indruk krijgen van de diverse vormen. Bovendien wordt het middels deze foto's duidelijk dat de soorten in grote aantallen worden aangeboden.

Over Boomkwekerij Bloemendaal

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van exclusieve vormsnoei van Chamaecyparis soorten. Chamaecyparis is een conifeersoort die niet vorstgevoelig is. Deze conifeer leent zich bijzonder goed om in vorm gesnoeid te worden. De langzame groei maakt dat ook de particulier de door hem/haar gekochte vormsnoei goed kan bijhouden.

Deze specialisatie is uniek voor Nederland. Vormsnoei van coniferen komt ook uit Italie, maar daar worden doorgaans conifeersoorten gebruikt die vorstgevoelig zijn. Bovendien groeien die soorten vaak veel sneller, waardoor het voor een particulier minder eenvoudig is om de vorm in stand te houden.

Vormsnoei is niet nieuw. Het is op dit moment wel weer een hot item. De tuinen moeten vaak weer strak. Daar past vormsnoei uitstekend bij. In de oudheid had men al vormsnoei. Het Engelse woord voor vormsnoei, topiary bestaat al vanuit de Baroktijd. Destijds was vormsnoei alleen voorbehouden aan de welgestelden. Men legde grote parken aan waarin vormsnoei een hoofdzaak was. Pronken was het devies. Nu daarentegen maken wij vormsnoei voor alle lagen van de bevolking bereikbaar!!