Eigenaren Label

De vormen die Boomkwekerij Bloemendaal hanteert voor de gevormsnoeide bomen zijn spiraal, PonPon, multibol en plateau. Daarnaast heeft de kwekerij een assortiment coniferen met drie of vijf bollen boven elkaar. Om het geheel te completeren zijn er natuurlijk ook combinatievormen leverbaar, zoals bol-spiraalbol, bol-PonPon, bol-plateau, en zo meer.

Coniferen in bijzondere vormen

Boomkwekerij Bloemendaal is gespecialiseerd in het kweken van exclusieve vormsnoei van verschillende Chamaecyparis-soorten. Op de kwekerij in Oirschot staan op bijna 2 hectare grond 15.000 in vorm gesnoeide coniferen. Carl en Gabriëlle van Alphen-Zimmerman – de oprichters van Boomkwekerij Bloemendaal – kweken alle bomen zelf met passie en in balans met natuur en milieu.

Uitstekende kwaliteit

Voor de vormsnoei maakt Boomkwekerij Bloemendaal gebruik van diverse Chamaecyparis variëteiten, een conifeersoort die niet vorstgevoelig is. Deze Chamaecyparis leent zich bovendien bijzonder goed om in vorm gesnoeid te worden. De langzame groei van de conifeer maakt dat ook de particulier de door hem/haar gekochte vormsnoei goed kan bijhouden.

Op de kwekerij staan alle vormsnoei-coniferen in de volle grond. Na afroep van een order wordt de bestelling gepot in een decoratieve terracotta kunststof container en ter decoratie afgewerkt met dennenschors. Behalve de goede potgrond krijgt elke plant een organische meststof mee, waarmee ze acht maanden lang over voldoende voeding beschikt om er optimaal uit te blijven zien. Aan iedere plant hangt een fotolabel met tips voor toepassingen en de gewenste